Voor de meeste mensen is de vakantie op de camping het hoogtepunt van het jaar. Er even lekker tussenuit en tot rust komen in de natuur of uitwaaien op het strand. Als de kinderen het naar hun zin hebben dan doen de ouders dat vaak ook. Alleen mogen de ouders soms ook wel wat meer aan zichzelf denken, er is voor hen genoeg leuks te doen met de kinderen of als ze zelf activiteiten ondernemen. In dit blogartikel vertellen we je graag een aantal leuke tips om je vakantie een beetje actief te houden.

Maak een wandeltocht

De natuur in gaan, is misschien wel het allerlekkerste wat er is! Vaak ligt er wel een natuurgebied bij of aan de camping. De kleine kids kunnen mee in de wandelwagen en de grotere kinderen zijn wel toe aan het echte werk. Je kunt de wandeltocht ook combineren met een extra activiteit. Pak eens groot uit en organiseer een leuke zoektocht. Zo kunnen jouw kinderen ook hun vriendjes van de camping uitnodigen om mee te doen. Sluit de wandeltocht af met een kampvuur en rooster heerlijke marshmallows, zo leer je de kids ook nog een beetje overleven. Let wel op dat je water of zand als blusmateriaal bij de hand hebt, zo kan het niet uit de hand lopen.

Sport en spel

Sport en spel

Er zijn genoeg spelletjes te bedenken die je in de buitenlucht kunt spelen, zelfs wanneer je normaal niet fanatiek sport. Denk bijvoorbeeld aan jeu de boules. Dit is een leuk spelletje wat je met z’n allen kunt doen zonder dat je hier een goede conditie voor nodig bent. Ben jij een grand jouer en win je elk potje? Badminton is iets wat je vast wel hebt gedaan, het voordeel van deze sport is dat je alleen maar een paar rackets nodig hebt en een pakje shuttles. Ook papa en mama mogen fanatiek meedoen. Maak het spelletje nog wat spannender door er een competitie van te maken, je kunt hier het hele veldje bij betrekken. Daarnaast zijn er op vrijwel alle campings sportgelegenheden en velden waar je gebruik van kunt maken. Je kunt denken aan een voetbalveld, tennisveld of volleybalveld met een net. Bij de Top1Toys kun je gemakkelijk bestellen wat je nodig hebt om lekker actief bezig te gaan. Voor iedereen is er wel iets leuks te vinden, zoals jeu de boule sets, voetballen, badminton sets en nog veel meer. Zo heb je goedkoop de hele vakantie wat leuks te doen!