Ben je op zoek naar een carrièreswitch en ben je jouw huidige saaie baan helemaal zat? Dan kan het zomaar zo zijn dat het werken in de bouw voor jou in aanmerking komt. Er zijn mensen die het werken in deze sector helemaal niets vinden maar voor anderen is het werken in de bouw juist een droombaan. In dit artikel gaan we ons richten op de voordelen van het werken in de bouw zodat je zelf een mening kunt vormen. 

Je kiest voor een actieve baan

Het werken in de bouw staat nooit stil. Als kiest om te werken in deze sector maak je de keuze voor een actieve baan. Je bent dus altijd in beweging. Uiteraard kan het soms zwaar zijn maar als je een goede werkgever hebt, is deze zuinig op zijn of haar personeel en zorgt hij of zij ervoor dat het werk niet té zwaar wordt. Door te werken in de bouw verlies je veel calorieën waardoor je je lichaam in de juiste fysieke gesteldheid kan houden. Een urenlang verblijf in de sportschool is niet nodig en de term “dieet” komt in jouw woordenboek niet voor. Een punt wat hierop aansluit is dat je altijd lekker in de buitenlucht aan het werk bent wat snel beter is dan een muf kantoor.

Je doet veel sociale contacten op

Een ander groot voordeel van het werken in de bouw is dat je veel sociale contacten opdoet en lekker in teamverband aan het werk bent. Er is immers vrijwel geen bouwproject dat je alleen hoeft uit te voeren. Daarnaast zijn je werktijden in de meeste gevallen erg gunstig wat weer bevorderlijk is voor je sociale privé leven.

Veel werk in de bouwbranche

Het belangrijkste voordeel van je keuze om in de bouw te werken, is dat er veel werk in de bouwbranche is. Je hebt de bannen letterlijk voor het uitzoeken. Je hebt alle gelegenheid om een baan te vinden die perfect bij je past. Het niet vinden van een baan zal zeker geen belemmering zijn bij het werken in de bouw. Bezoek maar eens een van de gespecialiseerde vacaturesites. Wist je dat ruim 15% van de werkzoekenden via dit soort vacaturesites een baan vinden. Dit soort sites blijven hierdoor onverminderd populair. Als je dan realiseert dat de behoefte aan professionele stukadoors, dakwerkers, metselaars en schrijnwerkers (om maar een aantal voorbeelden te noemen) steeds groter wordt, weet je ook dat er in de bouw altijd ruimte voor je is als je een carrièreswitch wilt maken.