Groei is essentieel voor elk bedrijf, vooral in de snel veranderende bedrijfswereld van vandaag met nieuwe technologische ontwikkelingen, samenwerkingen en overnames. Benieuwd hoe je het best jouw bedrijf kan laten groeien? In deze blog behandelen we vier manieren die je kunnen helpen bij het laten groeien van jouw bedrijf.

Ontwikkelen van marketingstrategie

Marketing kan een erg positieve werking hebben voor een bedrijf, voornamelijk voor startende ondernemers die hun marktpositie willen verbeteren is dit erg belangrijk. Het ontwikkelen van een doordacht strategieplan kan het imago en naamsbekendheid vergroten, en brengt je je dienst of product onder de aandacht bij de potentiële klant. Bepaal de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen voor je bedrijf. Dit heet ook wel het maken van een SWOT-analyse. Daarnaast is het zaak je doelgroep te omschrijven. Wie is je klant? Breng hun sociale netwerk, koopgedrag en interesses in kaart. Hoe meer je over je klant weet, hoe beter je marketingstrategie werkt.

Samenwerking met een ander bedrijf

Soms is het aangaan van een samenwerking dé oplossing om je bedrijf te laten groeien. Deze strategie is met name geschikt voor bedrijven die dezelfde klantenkring hebben. Een samenwerking aangaan heeft veel voordelen, zoals het delen van kennis voor productontwikkeling en gebruik maken van elkaars contacten. Door samenwerkingen aan te gaan wordt de klantenkring vergroot en krijgt het bedrijf toegang tot nieuwe doelgroepen en klanten. Het is zaak duidelijke afspraken te maken tussen beide bedrijven, om zo het bedrijf te beschermen voor mogelijke conflicten.

Overnemen van een bedrijf

In plaats van samen te werken, is ook de optie een ander bedrijf over te nemen. Met een overname kan er op een snelle manier een markt worden betreden. Een bedrijfsovername kan op de lange termijn een goede oplossing zijn voor de groei van de onderneming. Zo is er de mogelijkheid een bedrijf in een andere regio of zelfs het buitenland over te nemen. Wanneer het beste moment is om een bedrijf over te nemen is afhankelijk van de situatie. Op zoek naar een geschikt bedrijf? Plan een afspraak met de een van de adviseurs van Marktlink, zij denken graag met je mee over hoe je jouw bedrijf het beste kan laten groeien!

Vinden van geschikt personeel

Vinden van geschikt personeel

Wie zijn onderneming wil laten groeien, kan dat niet alleen. Hier heb je een goed stel gemotiveerd personeel voor nodig. Bepaal van tevoren zo duidelijk mogelijk wat je verwacht van je personeel en communiceer daar zo duidelijk mogelijk over in je vacatures.