Het is een kwestie waar veel bedrijven mee te maken krijgen: moet je verkopen via een marketplace, en zo ja, welke marketplaces zijn slimme investeringen? Veel bedrijven zijn sceptisch over deze investering, wat op zich begrijpelijk is, maar niet nodig. In deze blog focussen we ons op de grootste marketplace in Nederland: Bol.com. We maken de vergelijking met andere marketplaces en helpen jou zo om te kiezen. Lees snel verder!

Waarom verkopen via Bol.com?

Bol.com is de grootste marketplace die Nederland te bieden heeft. Veel bedrijven zijn bang om met Bol in zee te gaan, omdat ze denken dat dit schadelijk is voor het imago van hun bedrijf. Omdat Bol op de markt is gekomen als een bedrijf waar mensen tweedehands dingen kunnen verkopen, denken veel mensen dat dit nog steeds het geval is. Dit is niet meer waar: als je goed kijkt, merk je dat bijna niets meer tweedehands is en dat alles wordt aangeboden rechtstreeks vanaf een specialist.

Voor bedrijven is het dus ook zeker niet langer verkeerd om hier gebruik van te maken. Veel potentiële klanten maken namelijk direct gebruik van Bol.com en slaan de stap naar Google dus gelijk over. Door jouw producten aan te bieden in de zoekresultaten van Bol, bereik je dus een grote groep mensen die al getoond hebben geïnteresseerd te zijn in je product.

Welke andere marketplaces zijn er?

In Nederland zijn er verschillende marketplaces die een interessante toevoeging aan jouw marketingplan kunnen zijn. Natuurlijk hoef je er niet per se één te kiezen: verschillende marketplaces combineren kan ook erg succesvol zijn. We geven je een paar voorbeelden!

  • Marktplaats: voorheen de grootste marketplace in Nederland. De nadruk ligt hier nog wel veel op tweedehands, maar door te adverteren kun jij hier alsnog slim op inspelen.
  • Amazon: in Nederland nog niet heel groot, maar het zal niet lang meer duren totdat Amazon ook in Nederland een belangrijke speler is. Daarnaast gebruik jij dit medium ook om buitenlandse klanten te bereiken.
  • Etsy: heb jij een creatief product, dan kun je ervoor kiezen om je product te verkopen via Etsy. We zien nog niet veel bedrijven hier gebruik van maken, maar met name particulieren. Dit betekent dus dat er voor jou als bedrijf nog veel kansen liggen!

Succesvol beginnen op Bol.com

Zou jij graag hulp krijgen bij een succesvolle start op Bol.com? Neem dan eens een kijkje op de website van Traffic Today: www.traffictoday.nl! Hier vind je de contactmogelijkheden, waardoor je snel in aanraking komt met een marketingbureau dat enthousiast is om jouw producten te laten schitteren op verschillende marketplaces. Start direct!