Het maken van een mooie, succesvolle website is een grote klus waar ontzettend veel bij komt kijken. Je moet van tevoren goed hebben nagedacht over veel verschillende dingen voordat je daadwerkelijk begint met het maken van de website. Wat is het doel van je website, wat voor thema ga je de website geven en wat is het soort doelgroep dat je wil aanspreken met de website? Zodra je zulke zaken op orde hebt, kun je beginnen met het maken van de site. In deze blog hebben we een aantal tips voor je om ‘eenvoudig’ een succesvolle website te maken!

Creëer een logo voor de website

Denk aan een merk met rood, wit en zwart, sluit je ogen. Welk merk komt als eerst in je op? Coca-Cola natuurlijk. Dat komt omdat deze kleuren in hun logo zijn verwerkt. Een logo is een belangrijk onderdeel van de branding van jouw website. Een logo maakt een bedrijf makkelijk herkenbaar en kan gebruikt worden om de website op social media te promoten. Je kan het zelfs in jouw producten of productverpakkingen verwerken. Door het maken van een logo maak je jezelf herkenbaar, waardoor je website sneller succesvol worden.

Denk aan de mobiele versie

Denk aan de mobiele versie

Zorg ervoor dat jouw website goed te lezen is op jouw mobiele telefoon. Op een laptop kan het zijn dat de website er tiptop uit ziet, maar door de grootte van het scherm, kan het op een smartphone of tablet er heel anders uitzien. Je kan met de preview stand makkelijk checken of het letterype bijvoorbeeld niet te groot is, of dat de achtergrondkleur de tekst onleesbaar maakt.

Voorkom grote lappen teksten

Waarschijnlijk herken je het bij jezelf dat je lange teksten vaak overslaat als je die tegenkomt op je telefoon, tablet of laptop. Het lezen van langdradige lange teksten is saai en onaantrekkelijk. Door het te verdelen in kortere paragrafen, zul je sneller de aandacht van mensen trekken. Ook kun je gebruik maken van kolommen, opsommingen, veel gestelde vragen en subkopjes. Vergeet niet om veel witruimte over te laten, om rust voor het oog van de klant te creëren.