Als je op zoek bent naar iets nieuws in jouw carrière, zijn er veel eenvoudige manieren om een nieuwe uitdaging te vinden. We bekijken hier de essentiële strategieën om jou als werkzoekende te helpen in goede handen te komen bij de werkgever waar je naar op zoek bent!

1. Concentreer je op wat je wilt

Om van je carrière te maken wat je wilt, moet je uitvinden wat echt werkt voor jou. Doe onderzoek en zoek op internet naar meer informatie over jouw specifieke interessegebied(en). Ontdek hoe je jouw relevante interesses en vaardigheden kunt bijschaven en gebruiken om jouw dromen na te jagen. Dit kan betekenen dat je in een nieuwe rol stapt die je nog niet hebt geprobeerd. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen, grijp die kans om iets nieuws te doen!

Als je wilt weten hoe je jouw loopbaan kunt afstemmen op jouw specifieke behoeften, dan kan het ook helpen om te werken met een coach die je kan leren begrijpen wat je écht wilt. Zoek een passende coach die je kan helpen bij het ontwikkelen van een stappenplan om nieuwe successen te bereiken!

2. Wees niet bang om persoonlijk te zijn

Veruit een van de beste manieren om een echte, persoonlijke indruk te maken in een sollicitatiegesprek, is je te richten op wat jou precies uniek maakt. Of je nu op zoek bent naar iets totaal nieuws, teruggaat naar jouw huidige vakgebied of deelneemt aan een reintegratie tweede spoor, jouw ervaringen hebben je gemaakt tot wie je bent. En niemand kan dat je nadoen! Door je  levensverhaal te vertellen kan jouw potentiële nieuwe werkgever je beter leren kennen. Neem jouw ervaringen uit het verleden mee en benadruk wat je precies hebt geleerd en wat je eigenlijk moeilijk vond. Als je een tijdje werkloos bent geweest wees dan ook eerlijk over wat je hebt meegemaakt wanneer je het re-integratie tweede spoor traject in gaat.

Leer hoe je jezelf digitaal in de markt kunt zetten

3. Leer hoe je jezelf digitaal in de markt kunt zetten

Om jouw personal branding strategie naar nieuwe hoogtes te brengen, moet je weten hoe je de digitale media moet gebruiken. Op deze manier kan je jouw digitale profiel overeen laten komen met de baan die je zoekt. Tegenwoordig zijn talloze werkgevers uit alle denkbare sectoren online op zoek naar nieuwe teamleden. Probeer er dus achter te komen hoe je concurrerender kunt worden op de markt en hoe je jouw online zichtbaarheid kunt verbeteren.