De hoge energieprijzen dwingen bedrijven om na te denken over energiebesparing. De meeste bedrijven draaien de thermostaat wat lager, installeren zonnepanelen of brengen isolatie aan. Heeft u wel eens aan uw bedrijfsdeur gedacht?

Een bedrijfsdeur neemt vaak  een groot deel van een gevel in beslag neemt en er hier kan dus veel energie verloren gaan. Er zijn diverse maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u energie bespaart met uw bedrijfsdeur. Soms is het niet eens nodig om een nieuwe deur te installeren.

1. Een geïsoleerde bedrijfsdeur installeren

Het klinkt heel logisch: als u nu een niet-geïsoleerde bedrijfsdeur heeft, zoals een lamellen-roldeur kanteldeur of een stalen (schuif)deur, is het vervangen van de deur door een geïsoleerd exemplaar verstandig in het kader van energiebesparing. Let erop dat u een exemplaar kiest met minimaal 4 centimeter dikke panelen en goede afdichtingen. Het kost wel wat, maar u realiseert ook een grote energiebesparing ten opzichte van uw oude deur.

2. Denk aan een loopdeur

Wat heeft u aan een geïsoleerde deur als deze de hele dag open en dicht moet omdat er personeel in en uit moet? Iedere keer als de deur opent, gaat er veel warmte verloren. Denk daarom na over het installeren van een loopdeur als er personen gebruik maken van de bedrijfsdeur voor het binnengaan van uw pand. Dit kan meestal ook in een bestaande deur gerealiseerd worden.

3. Vensters voor meer licht

Als u meer natuurlijk licht wilt binnenlaten in uw pand, kies dan voor vensters in uw deur. Zo heeft u altijd enig daglicht in de binnenruimte. Indien u wel licht, maar geen inkijk in uw pand heeft kunt u ervoor kiezen de ramen hoog te monteren, of te kiezen voor semitransparante panelen. Uw deur hoeft niet meer open te staan om licht binnen te laten.

Vensters voor meer licht

4. Bedieningsopties

Uw medewerker moet even een paar pallets naar buiten rijden met de heftruck. Hij rijdt naar buiten en keert na een aantal minuten terug. In de tussentijd heeft de deur open gestaan.  Herkenbaar? De heftruckchauffeur heeft er wellicht niet aan gedacht om de deur te sluiten, omdat hij zo weer terug is. Of misschien moest hij wel uitstappen om de deur te bedienen? Denk goed na over hoe u uw medewerkers de deur gebruiken. De meeste deurfabrikanten hebben verschillende bedieningsopties, waardoor u voorkomt dat de deur onnodig lang open staat. Denk aan een automatische sluiting of extra bedieningsgemak door middel van een trekschakelaar of afstandbediening.

5. Snelle deuren

Als het om de puntjes op de i gaat, kunt u ook kiezen voor een deur met snelloopmotor. Deze zorgt ervoor dat de deur sneller opent en sluit waardoor de totale tijd dat de deur open staat verminderd wordt. Zo bespaart u nog meer energie.

U ziet, u kunt meer doen met uw bedrijfsdeur dan u in eerste instantie wellicht dacht. Wist u dat deze maatregelen ook zijn goedgekeurd als energiebesparende maatregelen zoals genoemd in het Activiteitenbesluit milieubeheer? U voldoet hiermee dus ook aan de energiesparingsplicht. Bent u op zoek naar nieuwe, geïsoleerde bedrijfsdeuren? Kijk dan ook eens op www.rolflex.com.