Noppenfolie is ideaal als beschermingsmateriaal bij het verzenden van pakketten. Het beschermt de artikelen als de doos tijdens de verzending valt. Ook kan het noppenfolie honderd procent gerecycled worden en is het dus niet schadelijk voor het milieu. Maar zijn er ook nadelen naast al deze voordelen? Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter!

De voordelen

Noppenfolie is erg licht en daardoor makkelijk te verplaatsten, ideaal dus als je een nieuwe rol wilt gebruiken. Ook is het handig, omdat het veel bespaart op de transportkosten. Voor een pakketje van 5 kilo betaal je namelijk minder geld dan voor een pakket van 10 kilo. Daarnaast is het folie erg flexibel, dit is ideaal omdat het zich gemakkelijk rond de artikelen vouwt en zo de lege ruimtes opvult. Hierdoor vangt het plastic, gevuld met lucht, alle stoten op.

Duurzaamheid

Het grote voordeel aan noppenfolie, is dat het erg duurzaam is. Het folie is erg stevig en daardoor kan het meerdere keren gebruikt worden. Klanten kunnen het folie ook hergebruiken als ze spullen willen opbergen en deze extra willen beschermen. Daarnaast kun je het ook gebruiken als isolatiemateriaal voor planten in de winter. Als je het noppenfolie rondom een plant wikkelt, is deze beschermt tegen wind en kou. Wordt het folie niet hergebruikt? Dan kun je het recyclen. Een ander voordeel is dat het folie reukloos en chemisch neutraal is.

De nadelen

Het nadeel van noppenfolie is dat het veel ruimte inneemt in het magazijn. Een rol noppenfolie is erg dik en breed en vult al snel de hele ruimte. Als je weinig ruimte hebt kun je beter kiezen voor lucht kussens om het pakket op te vullen. Deze plasticzakjes kun opbergen, zonder dat ze gevuld zijn met lucht. Als je ze wil gebruiken, stop je er lucht in met behulp van een machine.

Bestel het gemakkelijk online!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van de voordelen van noppenfolie? Of wil je toch meer informatie over luchtkussens, omdat je weinig ruimte hebt in het magazijn? Neem dan een kijkje op de website van Rotim verpakkingen en ontdek het grote aanbod aan noppenfolie en luchtkussens. Naast dit vulmateriaal hebben ze ook een ruim assortiment aan verpakkingsmateriaal, zoals dozen, brievenbusdozen en enveloppen. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden!