We weten allemaal dat de prijzen van de grond enorm duur zijn. Het is daarom belangrijk dat je elke vierkante meter op de juiste manier gaat benutten. Je wilt natuurlijk niet dat een aantal vierkante meters worden verspild aan het ruimte. In het magazijn is het belangrijk dat alle items netjes worden opgeslagen. De nette opslag zorgt ervoor dat het pakket op een nette manier bij de klant kan worden afgeleverd. Wij vertellen jou graag meer over het praktisch indelen van jouw magazijnruimte.

1. Maak gebruik van de juiste stellingen

Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken welk soort goederen jij gaat opslaan. De juiste stellingen zorgen er niet alleen voor dat het proces van het orderpicken snel verloopt. De juiste stellingen zorgen ook voor een veilige werkomgeving van jouw medewerkers in het magazijn. Er zijn verschillende soorten stellingen verkrijgbaar voor verschillende soorten producten. De lichte, kleine producten kunnen gemakkelijk op de plank worden gelegd. Sommige artikelen zijn zo groot, dat ze worden geleverd op pallets. Het is ideaal om hiervoor een palletstelling aan te schaffen. De stellingen zorgen ervoor dat meerdere producten boven en onder elkaar kunnen liggen. De ruimte wordt door middel van een stelling optimaal benut. Maak kennis met grootvakstellingen.

2. Ontdek de doorloopsnelheid

Ontdek de doorloopsnelheid

Het is belangrijk om te kijken waar verschillende producten in het magazijn worden neergelegd. Producten die veel gezamenlijk worden verkocht, kunnen bij elkaar in de buurt worden gelegd. Daarnaast zijn er vaak ook hardlopers in het assortiment. Zorg dat deze makkelijk te pakken zijn voor de orderpicker. Het proces van een pakketje wordt hierdoor versneld. Indien de hardlopers achterin het magazijn worden geplaatst. Dan duurt het een langere tijd voordat de orderpicker het product heeft opgehaald uit het magazijn. Denk goed na over de doorlooptijd van de verschillende producten en houd daarbij rekening met de indeling van het magazijn.

3. Denk na over automatisering

Het automatisering kan ruimte besparen in jouw magazijn. Door de automatisering kan het werk sneller worden uitgevoerd. Niet in elk magazijn kan automatisering worden toegepast. Het is geheel afhankelijk van het soort goederen dat wordt verkocht. Daarnaast is het ook afhankelijk van het proces. Indien automatisering kan worden toegepast, zorgt het voor besparing van de ruimte.