Ben jij je woonkamer een beetje beu, maar heb je geen geld voor een grote verbouwing? Geen zorgen! Met een paar kleine aanpassingen zoals een likje verf op de muur of een leuk vloerkleed woonkamer kun jij je woonkamer een heel andere feel geven. In dit artikel geven we je drie tips om jouw woonkamer een budget-proof make over te geven.

Verplaats

Dit is leuk omdat het resultaat vaak ontzettend verrassend is: geef je woonkamer eens een nieuwe indeling met de meubels die je al hebt. Kijk eens wat het doet wanneer je de tafel aan de andere kant van de ruimte zet, of probeer leuke hoekjes te creëren waar je kan lezen, tv-kijken of kan werken. De plaatsing van jouw meubels kan al ontzettend veel doen voor de algehele sfeer van jouw woonkamer! (let wel op: tillen, niet slepen, zeker als je een mooie laminaatvloer hebt!)

Kleur

Als de meubels die je hebt vrij neutraal van kleur zijn, kun je heel gemakkelijk jouw woonkamer een nieuw kleurenpalet geven. Kies ongeveer drie kleurtinten waarmee je jouw woonkamer gaat inrichten. Denk aan een leuk kleurtje op de muur (ga voor één of twee muren, niet alle vier, dat is doorgaans veel te druk), kussentjes, gordijnen, vloerkleden (vloerkleed beige) en andere decoratieve items. In de woonkamer kun je het best gaan voor een rustig kleurenpalet met niet al te felle kleuren. Beige en aardetinten zijn een goed idee. Als je toch liever wat kleur wilt, ga dan niet voor primaire kleuren, maar bijvoorbeeld voor zachtroze of oker.

Kleur

Decoreer

Met jouw gekozen kleurenpalet kun je je uitleven in decoratie. Er is niets ongezelliger dan banken zonder kussentjes, dus zorg in ieder geval dat je een paar mooie bankkussens hebt in het door jou gekozen kleurenpalet. Vul de boel aan met bijvoorbeeld een paar mooie kamerplanten, wat extra kleine lampjes (het is erg ongezellig om alleen gebruik te kunnen maken van het grote licht) en hang wat leuke ingelijste posters of foto’s aan de muur. Met decoratie kun je van jouw woonkamer echt jouw plekje maken!