Wist je dat de ramen van je huis een enorm verschil kunnen maken in de energie-efficiëntie ervan? Als je op zoek bent naar een upgrade die je huis warm houdt, geld bespaart op de elektriciteitsrekening en het geluid van buiten vermindert, dan is driedubbel glas misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Laten we eens kijken naar de bijzonderheden van dit type raam en waarom het voordelig is.

Wat is driedubbele beglazing?

Drievoudig glas is precies wat het klinkt – drie glasplaten in één raamkozijn. De twee luchtlagen tussen het glas zijn gewoonlijk gevuld met inerte gassen zoals argon of krypton, die het raam helpen isoleren en voorkomen dat warmte ontsnapt. Daardoor bieden ramen met driedubbel glas een betere isolatie dan ramen met dubbel glas. Volgens Energy Star kunnen ramen met driedubbel glas zelfs tot 35% efficiënter zijn dan ramen met dubbel glas!

De voordelen van drievoudig glas

De voordelen van drievoudig glas

Het duidelijkste voordeel van drievoudig glas is de verbeterde energie-efficiëntie. Omdat ze meer warmte vasthouden dan ramen met dubbele beglazing, houden ze je huis warmer in de winter en koeler in de zomer – en dat betekent het hele jaar door lagere elektriciteitsrekeningen! Omdat de extra laag de geluidsoverdracht van de buitenwereld vermindert, zorgen ramen met driedubbel glas bovendien voor een rustige omgeving in je huis.  En tenslotte, omdat deze ramen ontworpen zijn voor maximale isolatie, hebben ze ook lage U-waarden (de snelheid waarmee warmte door het raam ontsnapt). Dit helpt de opbouw van condens te verminderen en voorkomt bevriezing bij koud weer.  Met andere woorden, als je op zoek bent naar een upgrade die zowel comfort als besparingen op de elektriciteitsrekening biedt, dan moet je driedubbele beglazing zeker overwegen! 

De ideale oplossing!

Drievoudige beglazing biedt superieure isolatie in vergelijking met ramen met dubbele beglazing en heeft veel voordelen die daarmee gepaard gaan. Het is een ideale oplossing voor iedereen die de energie-efficiëntie van zijn huis wil verbeteren en tegelijkertijd het geluidsniveau van externe bronnen wil verminderen. Plus, met lage U-waarden en minder condensvorming in de koude maanden, kun je er zeker van zijn dat je gezin comfortabel blijft, ongeacht de tijd van het jaar! Dus als je overweegt je huidige ramen te verbeteren of nieuwe te plaatsen, denk dan eens goed na over triple glas. Het zou op de lange termijn wel eens de moeite waard kunnen zijn!