Je bent van plan om een nieuw bed aan te schaffen, omdat je bijvoorbeeld op jezelf gaat wonen. Hier hoort uiteraard ook nieuw beddengoed bij. Wanneer je nieuw beddengoed aanschaft, wil je natuurlijk wel weten welke soorten je nodig hebt en hoe dit zo lang mogelijk mooi blijft. We hebben een aantal tips voor je, waar je gebruik van kunt maken.

Keuze uit verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten beddengoed waar je uit kunt kiezen, maar welke past bij jou?
Wanneer je op zoek bent naar beddengoed voor ieder seizoen, dan is een katoenen dekbedovertrek iets voor jou. Deze absorbeert vocht en is erg luchtig en soepel. Ben je meer op zoek naar extra comfort tijdens het slapen? Dan is badstof een betere optie. Badstof producten zijn gemaakt van gekamd katoen en polyester. Door deze kwaliteit stof is het ook nog eens zacht voor de huid en het absorbeert goed. Heb je toch liever beddengoed dat geschikt is voor de warme zomerdagen, dan is linnen erg geschikt. Deze stof is luchtig en heeft een natuurlijke en rustige uitstraling. Bovendien is het ook een heel duurzame keuze en kun je er een lange tijd gebruik van maken.

Instructies voor de eerste wasbeurt

Om je beddengoed zo mooi mogelijk te houden, zijn er een paar tips voor de eerste wasbeurt.
We raden je aan om je nieuwe beddengoed altijd eerst te wassen voor gebruik. Door het te wassen voor gebruik, zorgt het ervoor dat het vocht op gaat nemen en voorkom je dat de kleur snel vaal wordt. Gebruik voor het wassen vloeibaar wasmiddel: dit laat geen witte vlekken achter. Lees wel van tevoren goed de wasvoorschriften door, omdat de wasbeurt per materiaal kan verschillen. Daarnaast is het belangrijk om de wasmachine trommel niet te vol te stoppen zodat het de ruimte heeft om rond te draaien. Als laatst: hang het schone beddengoed direct uit. Dit is om kreuken en vervelende geuren te voorkomen.

Het kan je slaapkamer opvrolijken

Het kan je slaapkamer opvrolijken

Naast dat je moet nadenken over het materiaal van je beddengoed, moet je ook nog een keuze maken over de kleur. Is jouw kamer erg eentonig en wil je deze iets opvrolijken, dan kan dit ook met een mooi dekbed. Bij Cinderella is er keuze uit verschillende mooie kleuren en printen. Leg hier een paar sierkussens bij en je kamer ziet er direct een stuk gezelliger uit!