Het is alweer bijna zover, Kerst! Daarom is het tijd om je tafel voor te bereiden hierop. Nodig je bijvoorbeeld familie of vrienden uit? Gaan jullie lunchen of dineren? Of houden jullie gewoon een spelletjes dag? Het is allemaal superleuk en gezellig! Wel is het fijn als je na deze dag een tafel hebt die nog even door kan. Na een aantal drankjes of door de opwinding van die dag kan er wel eens wat om gaan. Je kunt gemakkelijk schade aan je tafel voorkomen met een tafelzeil. Dit zorgt er namelijk voor dat drinken en eten niet op de tafel komen. In plaats daarvan komt het op het zeil terecht. Hiermee voorkom je dat er vlekken in je tafel komen die er vervolgens niet meer uit willen. Een tafelzeil is na het gebruiken gemakkelijk af te nemen met een vochtige doek. Hierna kun je het tafelzeil opbergen voor een volgende keer.

Ik heb een ronde tafel, is hier tafelzeil voor?

Niet iedereen heeft natuurlijk een rechthoekige tafelzeil. Tegenwoordig zie je vaak ronde en ovalen tafels voorbijkomen. Dit is heel erg mooi maar niet iedere winkel heeft hier een tafelzeil voor. Toch zijn er bij een aantal winkels deze tafelzeilen te krijgen. Zo hoef je niet thuis aan de gang met een schaar. Houdt bij een ronde tafel altijd een extra van ongeveer 20 centimeter aan. Hierdoor zal het zeil mooi over je tafel heen vallen.

Maak je tafel mooi op met Kerst

Ben je nog op zoek naar een tafel indeling? Het ligt eraan wat je gaan doen met het lunchen of dineren. Ga je bijvoorbeeld gourmetten dan is het niet verstandig om veel accessoires te gebruiken. Alles wordt namelijk vies maar het is ook nog eens gevaarlijk. Ga je losse borden opdienen aan je gasten? Dan kun je het midden van de tafel juist vol leggen met kerstversieringen. Met een spelletjes dag daarentegen is het niet handig om accessoires neer te zeggen. Zorg dan gewoon dan de kerstboom dichtbij staat. Ook een gezellig zeil met kerstprint is leuk om neer te leggen. Dan is de tafel alsnog in kerstsfeer zonder hier moeite voor te doen.