Een woning is een belangrijk onderdeel van je leven. Een groot deel van je leven breng je ten slotte door in de woning. Overdag ga je naar school, werk of heb je andere dingen te doen, in de avond kom je thuis en kan je genieten van je avond. ’s Avonds duik je heerlijk op tijd het bed in, om de volgende ochtend weer fris en fruitig aan je dag te beginnen. Hoe dan ook, je brengt veel tijd door in de woning. Het is belangrijk om van jouw huis ook echt jouw thuis te maken. Dit doe je door je huis volledig naar jouw eigen wensen in te richten. Kies een vloer die helemaal aansluit bij jouw wensen. Lees snel verder en ontdek welke vloer bij jou past.

Welke materiaal past bij jou?

Er zijn enorm veel verschillende soorten materialen voor een vloer verkrijgbaar. Hierbij kun je onder anderen rekening houden met stijl en comfort. Ga jij voor een industriële stijl? Dan is het prachtig om een betonnen vloer toe te passen in de woning. Het comfort van een betonnen vloer is daarentegen enorm laag. De vloer is enorm hard en voelt koud aan. Een betonnen vloer is vrijwel geen optie voor in de woning. Tegenwoordig is er zoveel ontwikkeld, dat de betonnen stijl kan worden toegevoegd aan jouw interieur. Hierbij is rekening gehouden met het comfort. Een PVC vloer betonnen stijl is perfect voor vele woningen. Bekijk de verschillende materialen voor een vloer en kom tot de ontdekking welke vloer bij jou past.

Kies de prachtige kleur van jouw vloer

Kies de prachtige kleur van jouw vloer

Het materiaal is besloten; de eerste stappen zijn gezet. Vervolgens komen we aan bij het kiezen van de juiste kleur. De kleur van jouw vloer is van grote impact op de sfeer van de woning. Een lichte vloerkleur kan de volledig aandacht op het meubilair leggen. Een donkere vloer trekt van zichzelf meer aandacht en komt goed tot haar recht bij het juiste lichtinval.

Daarnaast heeft de vloer impact op de afmetingen van de ruimte. De afmetingen worden natuurlijk in werkelijkheid niet groter of kleiner, wel kan het optisch groter of kleiner worden. Een grote open ruimte, kan knus worden gemaakt door gebruik te maken van donkere kleuren. Als je een kleine kamer hebt, dan wil je waarschijnlijk dat deze wat groter gaat ogen. Door een lichte kleur op jouw vloer te kiezen, wordt de ruimte in jouw beleving groter.

Het patroon

Er zijn verschillende patronen mogelijk bij het leggen van een vloer in jouw woning. Eén van de veel voorkomende opties is het visgraatpatroon. Bij het visgraat van Stile Floors patroon worden de linker en rechter vloerendelen onder een hoek van 90 graden gelegd. De bovenzijde van de plank ligt aan de kopse zijde haaks tegen de lange zijde van de naastliggende plank. Hierdoor wordt er een klassieke uitstraling, met een moderne twist gecreëerd. Vind jij het visgraatpatroon net iets te druk? Ontdek dan de Hongaarse puntvloer. Wellicht is dat de perfecte oplossing voor jou. Beide patronen niet voor jou, ontdek dan de vele andere mogelijkheden.