Wil je je terras een nieuwe uitstraling geven, maar weet je niet precies hoe je dat aan moet pakken? Geen probleem! Met een beetje voorbereiding en een creatieve aanpak kun je al snel een groot verschil maken. Begin allereerst met een grote schoonmaak. Alleen daarmee kun je het er al gelijk een stuk stralender uit laten zien. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat je kunt doen. Hieronder lees je een aantal tips, zodat je jouw terras er weer stralend uit kan laten zien.

Bepaal de sfeer

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen welke sfeer je op je terras wilt creëren. Wil je een rustige oase, waar je kunt ontspannen en genieten van de rust en veel groen? Of geef je liever toe aan de luxere kant en richt je je terras in als een luxe chill-out plek? Als je eenmaal weet wat voor sfeer je wilt creëren, is het tijd om de juiste meubels en accessoires te kiezen. Denk goed na over wat je wilt en maak vervolgens een moodboard, zodat alles bij elkaar past. Voor welke sfeer je ook kiest, het is sowieso een must om mooie planten en bloemen in designpotten van Elho neer te zetten om je terras een goede uitstraling te geven.

Bepaal de sfeer

De begroeiing

Ook is het belangrijk om na te denken over wat voor begroeiing je graag zou willen bij je terras en het aanleggen daarvan. Opnieuw is het noodzakelijk om hier goed over na te denken, want niet alle planten zijn even geschikt voor iedere sfeer. Kies bijvoorbeeld voor rustgevende groene planten als je een oase van rust wilt creëren of ga voor felle bloemen als je iets levendigs wilt. Zorg ervoor dat de planten ook goed gesnoeid zijn, zodat ze niet te veel gaan woekeren en een wildernis van je tuin maken.

De vloer van het terras

Je kan ervoor kiezen om een tegelterras aan te leggen, maar een mooie houten vlonder staat natuurlijk ook heel sfeervol. Door verschillende materialen met elkaar te combineren maak je je terras uniek en dynamisch. En je hebt tegenwoordig ook hele handige systemen voor het leggen van vlondertegels of planken. Dus, een kind kan de was doen!

En last but not least: vergeet niet om af en toe wat bloemetjes uit eigen tuin te plukken en ze in een vaas op tafel te zetten. Dat geeft altijd nét een extra beetje sfeer!