Zitmeubelen kopen is een uitdaging. Er zijn zoveel verschillende soorten stoelen, banken en andere zitmogelijkheden dat het overweldigend kan zijn om de juiste te vinden. Hoe weet je wat goed staat in jouw ruimte? Hoeveel ruimte heb je? Wat voor budget heb je? Dit zijn allemaal vragen die bij u opkomen wanneer u probeert de perfecte stoel voor uw huis te vinden. Hier volgen enkele nuttige tips voor het kopen van zitmeubelen.

Ken uw ruimte

Wanneer je probeert te beslissen welk type zitmeubel je wilt kopen, is het belangrijkste om een duidelijk beeld te krijgen van jouw ruimte. Waar moet de stoel komen? Welke andere meubels staan er in de kamer? Hoeveel licht is er in de kamer? Al deze zaken moeten meewegen in de beslissing. Je wilt er zeker van zijn dat je zitmeubelen koopt die er goed uitzien en goed aanvoelen in de ruimte.

Budgetvriendelijk shoppen

Afhankelijk van het type zitmeubel dat je koopt, kunnen de prijzen sterk variëren. Het is belangrijk om het budget in gedachten te houden terwijl je aan de slag gaat met zitmeubelen kopen. Een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je aan een budget denkt, zijn de kwaliteit van het materiaal, de grootte van het artikel en de prijs van de verzending. Als je stoffen zitmeubelen koopt, houd er dan rekening mee dat stof vrij gemakkelijk vlekken en scheuren kan krijgen. Met (kleine) kinderen kan dit minder handig zijn. Bij houten zitmeubelen heb je minder last van vlekken en scheuren. Hier kunnen echter wel krassen en deuken in ontstaan. Toch is dit bij houten meubels vaak minder storend dan bij stoffen zitmeubelen. Voor comfort is stof vaak wel weer prettiger dan hout. Bij veel online winkels kun je filteren op budget waardoor de zoekopdracht kleiner wordt.

Mix en match met verschillende accenten

Mix en match met verschillende accenten

Als je zitmeubelen koopt, denk dan niet direct dat alle zitmeubelen perfect bij elkaar moeten passen. Probeer in plaats daarvan jouw zitmeubelen juist met verschillende accenten te combineren. Je kunt zitmeubelen met verschillende patronen en texturen prima combineren. Door zitmeubelen te combineren kan een kamer interessanter, dynamischer en gezelliger worden. Je kunt bijvoorbeeld een moderne stoel naast een antieke bank zetten. Je kunt ook proberen een moderne bank in een antieke setting te zetten. Als het gaat om zitmeubelen, wees dan niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen en soorten. Als je het écht niet wat vindt kunt je het artikel altijd nog weer terugbrengen.