Voorheen waren alle keukens standaard voorzien van grepen, maar er zijn inmiddels ook andere mogelijkheden. Er zijn namelijk greeploze keukens, welke dus op een andere manier te openen zijn dan door middel van een greep. Als je op zoek bent naar een strakke en moderne keuken, dan is een greeploze perfect voor jou. Zo zijn er verschillende voordelen aan greeploze keukens!

Wat is een greeploze keuken?

Deze keukens hebben dus geen grepen, maar kun je op een andere manier opendoen. Er zijn push-to-open systemen waarbij je de keukenkast opent door op het front te drukken. Maar we snappen bij kitchen4All dat dit niet voor iedereen goed werkt. Daarom zijn er ook greeplijsten, hierbij wordt er een soort lijst op de deur of lade geplaatst. Daaraan kun je de deur of lade vastpakken en dus de deur openen. Dit is eigenlijk geen volledig greeploze keuken, maar wordt een semi-greeploze keuken genoemd.

Strakke uitstraling

We benoemden het net al: greeploze keukens staan garant voor een strakke uitstraling. Een greep kan ook strak ogen, maar zorgt ook voor een extra element in de keuken. Bij een greeploze keuken zijn je fronten volledig glad, waardoor dit toch wat strakker oogt. Daarnaast kan een greeploze keuken ook voor een minimalistische uitstraling zorgen. Bij deze stijl wil je zo min mogelijk (opvallende) elementen in je keuken, dit past dus perfect bij een greeploze keuken.

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Greeploze keukens bieden verschillende mogelijkheden, zo kun je dus kiezen tussen het push-to-open systeem en greeplijsten. Maar er zijn ook combinaties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je kastenwand te voorzien van het push-to-open systeem en bij de rest van de keuken greeplijsten te plaatsen. Ook greeplijsten bieden verschillende mogelijkheden. Deze zijn in verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar, maar kunnen ook op verschillende manieren geplaatst worden. Je kunt ze namelijk niet alleen horizontaal op een lade of front laten plaatsen, maar ook verticaal. Zeker bij een hoge kastenwand kan dit uitkomst bieden. Je kan natuurlijk ook een deel van de keuken wel voorzien van grepen en het andere deel voorzien van push-to-open of greeplijsten.

Gebruiksvriendelijk

Een greeploze keuken is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens gebruiksvriendelijk. Zowel het push-to-open systeem als greeplijsten werken erg gemakkelijk. Je maakt deuren of lades zonder moeite open. Daarnaast moet je grepen natuurlijk schoonmaken, zeker vette vingers zie je er snel op. Door te kiezen voor een geeploze keuken vermijd je dit probleem ook. Nu horen we je al denken: “komen er dan geen afdrukken op de fronten?” Daar is gelukkig een slimme oplossing voor: veel van onze fronten zijn voorzien van een anti-vingerprint coating waarmee je dit dus vermijdt. Wil je graag meer informatie over greeploze keukens? Neem dan een kijkje op www.kitchen4all.nl.