Voordeuren zijn er in allerlei vormen, maten en uitvoeringen, maar ze hebben allemaal een ding gemeen. Ze vormen de toegang en geven je een veilig gevoel wanneer je door die deur naar binnengaat. Een huis, bedrijf het maakt niet uit, die buitendeur beschermt. De beslissing welk type deur je kiest, bijvoorbeeld een kunststof voordeur, is een hele belangrijke. Er hangt veel vanaf.

Praktisch en kostenbesparend.

Kunststof is een materiaal dat bij uitstek geschikt is voor het gebruik bij een voordeur. Door de specifieke constructie is een kunststof voordeur isolerend, brandwerend en de versterkte binnenkant, bedoeld om het kunststof meer stevigheid te verlenen, werkt als inbraakbeveiliging. Daarnaast worden sloten worden volledig geïntegreerd. Niet voor niets zijn woningen met kunststof ramen en deuren nauwelijks doelwit voor inbraken.

Isolatie is een belangrijk voordeel van een kunststof voordeur. De aansluiting van de voordeur met het kozijn is eenvoudig te optimaliseren door toe te voegen tocht strips. Wil je graag veel raampartijen in de kunststof voordeur, dan is het mogelijk HR+++ te plaatsen. Het materiaal is sterk genoeg, de voordeur neemt geen licht weg uit de ruimte erachter en je behoudt de isolatiewaarde dankzij het isolerende glas.

Onderhoud mag zeker niet onderschat worden bij de keuze voor een kunststof voordeur. Hout moet verzorgd worden door plamuren, schuren en schilderen. Doe je dat goed, dan gaat zo’n voordeur lang mee, maar hout is wel gevoelig voor wisselende weersomstandigheden. Kunststof heeft daar allemaal geen last van. Met een zachte doek de kunststof voordeur regelmatig schoonmaken en de scharnieren soepel houden is alles wat nodig is om er zeker dertig jaar plezier van te hebben.

Volledig op maat gemaakt.

De maat van een voordeur is niet altijd standaard en daarom kan het handig zijn een kunststof voordeur op maat te laten maken. De voordeur past altijd en je hoeft geen concessies te doen zoals bijvoorbeeld de kozijnen aanpassen. Wel moet je rekening houden met minimale en maximale afmetingen. Dat is belangrijk wanneer je de kunststof voordeur wilt inzetten bij bijvoorbeeld een renovatie. Bij nieuwbouw kun je het formaat kunststof voordeur vooraf bepalen met de ontwerper of uitvoerder. De manier van afwerken is een persoonlijke keuze. Er zijn meer dan voldoende verschillende mogelijkheden, er is altijd wel iets in jouw smaak te vinden.

Een puur persoonlijke keuze.

Over smaak valt niet te twisten. Daarom zijn er legio uitvoeringen die ieder hun eigen sfeer meebrengen. Vind je hout eigenlijk mooier maar prefereer je aan de andere kant het praktische van de kunststof voordeur, kies dan voor kunststof dat een houtnerf heeft of werk met verdiepte profielen. Door het aanpassen van de kleur van de kunststof voordeur zelf, eventueel in combinatie met de kleur van het kozijn kun je een voordeur verschillende uitstralingen meegeven. Daarnaast is het belangrijk te bepalen welk type beslag je mooi vindt of beste bij het pand past. Ieder exterieur tenslotte vraagt om een voordeur die bepalend is voor de sfeer van het pand. Tel alle voordelen bij elkaar op en de keus is snel gemaakt. Mooi, praktisch en kostenbesparend op de langere termijn is een kunststof voordeur precies dat wat je van een voordeur mag verwachten.