Als je een huis bezit, is een van de belangrijkste factoren die je moet overwegen het type glas dat in je ramen en deuren wordt gebruikt. Niet al het glas is hetzelfde. Er zijn veel verschillende soorten appartementsglas die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten appartementsglas die tegenwoordig op de markt zijn.

Gehard glas

Gehard glas is een ongelooflijk sterk en duurzaam type veiligheidsglas dat kan worden gebruikt voor ramen, deuren en douchewanden. Het wordt gemaakt door traditioneel glas tot extreem hoge temperaturen te verhitten en daarna snel af te koelen met stralen koude lucht. Dit proces maakt het glas veel beter bestand tegen breuk dan standaard ramen en deuren.

Gelaagd glas

Gelaagd glas is een ander type veiligheidsglas dat bestaat uit twee lagen gehard glas die met elkaar verbonden zijn door een binnenlaag van kunsthars. Gelaagd glas is ongelooflijk sterk en zeer goed bestand tegen breuk, waardoor het een ideale keuze is voor gebruik in huizen met kinderen of huisdieren. Het biedt ook uitstekende geluiddempende mogelijkheden, wat vooral nuttig kan zijn als je huis luidruchtige buren of een drukke straat in de buurt heeft.

Gelaagd glas

Glas met lage emissiviteit

Glas met lage emissiviteit (low-e) is ontworpen om de energie-efficiëntie in huizen te verbeteren door de warmte terug te kaatsen in de kamer, terwijl er toch natuurlijk licht door het raam of de deur naar binnen komt. Low-e coatings worden tijdens de productie aangebracht op één zijde van een heldere ruit of deur, waardoor een onzichtbare barrière ontstaat die helpt de temperatuur binnenshuis constant te houden en tegelijkertijd schadelijke UV-stralen uit direct zonlicht buiten te houden. Low-e coatings verminderen ook de schittering in huis, waardoor ze populair zijn bij huiseigenaren die op zoek zijn naar comfort en energie-efficiëntie.

Comfort en veiligheid

Ongeacht het type appartement dat je bezit, kan de keuze van het juiste type raam of deurruit het verschil maken als het gaat om comfort, veiligheid en energie-efficiëntie. Of je nu iets sterks en duurzaams zoekt zoals gehard of gelaagd glas, of iets energiezuinigers zoals low-e coatings, er is een perfecte oplossing voor elke huiseigenaar! Met zoveel beschikbare opties op de huidige markt loont het om al je keuzes te begrijpen voordat je een definitieve beslissing neemt over welk type appartementglas. Wil je er zeker van zijn het het glas perfect in jouw huis past? Kies dan voor glas op maat.