Een salontafel mag in geen enkele woonkamer ontbreken. Dit meubelstuk maakt je woonkamer namelijk af, maar is ook een praktische toevoeging. Je kunt er je drinken, wat eten en andere items opzetten, dus het is een echte musthave. Er zijn veel soorten salontafels waar je uit kunt kiezen, maar een eiken salontafel is toch wel een populaire keuze. Waarom? Dat lees je in deze blog.

#1. Veelzijdigheid

Reden nummer één waarom je zou willen gaan voor een eiken salontafel is toch wel de veelzijdigheid van dit meubelstuk. De salontafels zijn te verkrijgen in allerlei vormen en kleuren, waardoor het bij elke interieurstijl mooi staat. Heb jij bijvoorbeeld een moderne en strakke inrichting? Kies dan voor een vierkante, strakke eiken salontafel. Heb jij een landelijke inrichting? Dan kun je kiezen voor ronde of een ovale eiken salontafel. Dit zorgt weer voor een speelser effect.

#2. Soorten eiken

Het woord: ‘eiken’ is een populaire term in de meubelwereld. Dat deze tafels tegen een stootje kunnen is algemeen bekend, maar wist jij ook dat er verschillende soorten eiken bestaan? Hieronder lees je er meer over:

  1. Geleefd eiken: Dit soort staat prachtig in een authentiek, landelijk huis. Geleefd eiken behouden ze namelijk zo goed mogelijk in de originele staat. Hierdoor zijn de scheuren en noesten nog prachtig aanwezig.
  • Nieuw eiken: Houd jij meer van strakker, maar wel van de uitstraling van hout? Kies dan voor nieuw eiken. Hier zitten er noesten in het hout, maar deze worden wel opgevuld. Hierdoor voelt het blad glad aan.
  • Verfijnd eiken: Hierbij zie je zo min mogelijk noesten en scheurtjes in het hout zitten. Doordat niet iedere plank zo verfijnd kan worden, omdat het een natuurproduct is, kan er niet uitgesloten worden dat er af en toe mini noestjes zitten in het hout. Maar met deze soort weet je zeker dat je een heel strak blad in huis haalt!

#3. Sfeer in huis

Met een eiken salontafel zorg je ook voor warmte en sfeer in de woonkamer. Dit is toch wel de plek waar we vaak te vinden zijn met vrienden, familie of juist even alleen. Het is daarom extra fijn als deze plek een ruimte is waar je helemaal kunt ontspannen. Een eiken salontafel is daarom zéker een sfeervolle toevoeging.

#4. Duurzaam

Naast de looks dat eikenhout met zich meebrengt is het ook nog eens een duurzame houtsoort. Het is een hardhout dat bestand is tegen dagelijks gebruik. Ideaal, want vooral als je kinderen hebt rondlopen en/of dit item dagelijks gebruikt, dan is het wel zo fijn als het tegen een stootje kan. De tafel gaat jarenlang mee en is daarom enorm duurzaam.

#5. Onderhoud

Last but not least: het onderhoud is heel gemakkelijk van een eiken salontafel. De eiken salontafel is namelijk makkelijk schoon te houden met een vochtige doek bijvoorbeeld. Eikenhout is van nature al bestand tegen vlekken en beschadigingen, daardoor is het een goede keuze voor een salontafel die je dagelijks gebruikt. Uiteraard raden we wel aan om ook onderhoudsmiddelen te gebruiken voor optimale bescherming.

Dit zijn toch wel veel redenen om zelf een prachtige eiken salontafel aan te schaffen of niet? Meer weten over verschillende soorten eiken? Lees dan een aantal artikelen. Heel veel succes met jouw interieur.