Verhuizen kan ontzettend veel emoties met zich meebrengen. Je hebt eindelijk jouw droomhuis kunnen kopen en daarom voel je ontzettend veel geluk en vreugde, maar tegelijkertijd vind je het ook spannend dat je ergens anders gaat wonen. Je hebt tenslotte zoveel jaar van je oude thuis genoten, dat het gek en zelfs een beetje verdrietig voelt om het oude huis te verlaten. Verandering hoort bij het leven en het brengt altijd nieuwe avonturen met zich mee! Om stress zoveel mogelijk te voorkomen, wil je het liefst zo goed mogelijk voorbereid zijn op de verhuizing. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. In deze blog bespreken we een paar tips om de verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Maak alles goed schoon

Na een lange dag verhuizen wil je het liefst op de bank ploffen en heb je geen zin om nog een grote schoonmaakbeurt te houden. Door alle spullen goed te poetsen voordat je deze inpakt, voorkom je dat je dit na de verhuizing nog moet te doen. Neem alle meubels, bedden en apparaten goed af met een doekje voordat je ze van huis naar huis verplaatst, zodat ze schoon zijn voordat ze een plekje krijgen in het nieuwe huis. Je wilt tenslotte de meubels verhuizen en niet het stof. Vergeet niet om het nieuwe huis van tevoren ook schoon te maken, zodat je niet na de verhuizing alle meubels opnieuw moet verplaatsen om het huis schoon te maken.

Voorkom schade

Voorkom schade

Het is nooit leuk wanneer er spullen stuk gaan. Dit kun je makkelijk voorkomen door alles goed en netjes in te pakken. Door de borden op elkaar te stapelen met oude kranten ertussen, voorkom je dat deze stuk zullen gaan. Stop ze in stevige dozen met opvulmateriaal zodat deze tijdens de verhuizing niet stuk gaan. Kostbare sieraden kun je bijvoorbeeld in bubbeltjes enveloppen stoppen om schade te voorkomen. Heb je een mooi ledikant dat al generaties lang in het bezit de familie is en wil je niet dat deze schade oploopt? Bubbel plastic is in dit geval je beste vriend!

Zorg voor voldoende eten

Op de dag zelf zul je ontzettend druk zijn met van alles, waardoor je geen tijd zult hebben om nog uitgebreid te koken. Zorg er daarom voor dat je van tevoren genoeg eten en drinken hebt voor jou en alle personen die helpen tijdens de verhuizing. Heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan voor zoveel mensen? Een keertje eten bij de snackbar kan heus geen kwaad!