Begin jij je langzaam maar zeker meer te verdiepen in deze planeet en zou je graag jouw steentje bijdragen aan de toekomst daarvan? Door bewustere keuzes te maken en je wat meer te verdiepen in duurzaamheid, kun je zelf al het een en ander in werking zetten. Een betere wereld begint immers bij jezelf!

Duurzame kleding

Duurzame kleding wordt tegenwoordig steeds toegankelijker. En gelukkig maar, want er is een enorme overproductie gaande op dit moment. De ontwikkelingen op het gebied van duurzame kleding zijn ook nog eens geweldig, dus het levert je onderaan de streep alleen maar voordelen op! Denk bijvoorbeeld kledingstukken zoals ondergoed van bamboe. Kleding dat gemaakt is van bamboe voelt zacht aan en is uiterst comfortabel. Door duurzame kleding te kopen, draag je jouw steentje zeker bij.

Een duurzaam huis

Om een duurzaam huishouden te realiseren hoef je niet direct je hele dak vol met zonnepanelen te leggen. Wel ontzettend goed natuurlijk als dat in de planning zit, maar misschien is dat voor nu nog toekomstmuziek. Begin met het scheiden van je afval en kijk eens goed naar alle producten die je dagelijks gebruikt. Zo kun je jouw tandenborstel bijvoorbeeld vervangen door een houten tandenborstel. Bespaar energie in huis door LED verlichting te nemen en wat korter onder de douche te staan. En ga bij het inrichten van je huis eens kijken bij tweedehandswinkels of online marktplaatsen. Iets een tweede leven geven is natuurlijk altijd veel duurzamer dan iets nieuws kopen!

Duurzame voeding

Duurzaam eten kan voor sommige best een uitdaging zijn. Want wat betekent het om duurzaam te eten? In de basis komt het erop neer dat je voedsel eet dat geproduceerd is op een manier die het milieu niet schaadt. Dit omvat dingen zoals minder water, grond en energie gebruiken, de uitstoot van broeikasgassen verminderen en afval tot een minimum beperken. Het betekent ook voedsel kiezen dat gezond en voedzaam is, en dat op een rechtvaardige manier verbouwd is. Door je meer te verdiepen in de voeding die je eet, kan je al een groot verschil maken. Probeer eens wat minder vlees te eten en wat meer groente. Alle beetjes helpen.

Duurzaam rijden

Duurzaam rijden

Je kan tegenwoordig geen straat meer inrijden, zonder een elektrische auto tegen te komen. Er zijn hele parken gebouwd met laadpalen en turbo snel-laders zijn ook niet meer weg te denken bij de tankstations. Het wordt gelukkig steeds toegankelijker en voordeliger om in een elektrische auto te rijden. En elektrisch rijden is natuurlijk een hele duurzame keuze.

Ben jij helemaal geïnspireerd geraakt en wil je jouw levensstijl echt iets duurzamer inrichten? Met deze tips ben je al een heel eind op weg. Succes!