Autoliefde roest niet

Wil je dringend weten hoe je nou eindelijk je auto eens schoon krijgt? Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant lijkt het wel alsof het ding middenin een modderlawine heeft gezeten. Misschien is het niet zo erg, maar de aanblik van je auto zorgt niet voor de nostalgische gevoelens die je kreeg toen je hem voor het eerst zag staan in de showroom van de plaatselijke autoboer. Daarvoor is je auto een paar kilo teveel aan stof en vuil aangekomen. Je moet het jezelf natuurlijk verwijten. Je wagen heeft alleen maar een dienende taak, waar hij voor gemaakt is. Jij bent z’n baasje, de eigenaar die hem van de nodige liefde moet voorzien.

Wil je advies hoe je de auto oppervlakkig kunt reinigen?

  1. Ga eerst de binnenkant eens goed uitzuigen. Het is de plek waar je toch zit als je wagen rijdt. De buitenkant zie je niet, dus dat scheelt.
  2. Als tweede ga je met een poetsdoek, water en ontvetter de binnenkant van je auto te lijf. Neem er maar gerust een halve dag vrij voor, want dit gaat je tijd kosten. Heb je een grote auto? Neem dan de héle dag vrij.
  3. Maak daarna de buitenkant vrij van al het grove vuil. Het liefst met gewoon water uit je tuinslang of een hogedrukreiniger. Hou de slang van de hogedrukreiniger niet te dichtbij. Anders beschadig je de lak en dan ben je verder van huis.
  4. Poets daarna voorzichtig achtergebleven vuil weg met een schone doek en speciaal daarvoor bedoelde autoshampoo. Neem alle kiertjes en hoekjes mee en vergeet je velgen niet.
  5. Geef je auto als laatste een uitgebreide wasbehandeling. Doe een beetje wax op een schone en droge doek en wrijf telkens relatief kleine oppervlakken in. Laat het even drogen en wrijf de wax met een andere doek weer uit totdat de lak glimt als een spiegel.

Na een aantal uren is je auto op het oog weer schoon en kun je er weer redelijk mee voor de dag komen.

Autoliefde roest niet

Het gemak van het laten reinigen van je auto

Wil je nou niet zoveel tijd besteden aan deze klus, tijdrovend is het zeker, en wil je een uitgebreide in plaats van een oppervlakkige reiniging? Dan is er maar één duidelijk advies te geven: contact zoeken met de specialisten van Rijfrisjes. Want je auto reinigen op een manier dat het lijkt alsof je hem net gekocht hebt, kan alleen als deze vakmensen hem onder handen hebben genomen. Met de kennis en ervaring, gecombineerd met de nieuwste technieken, zorgen zij ervoor dat je geliefde auto weer als een rijdend reclamebord de weg op kan. Tijdens de reiniging hoef je niet fysiek aanwezig te zijn. De kostbare tijd die je bespaart met het laten wassen van je auto besteed je mooi aan je werk. Na een lange dag werken stap jij weer in een heerlijk schone wagen. Autoreinigingsspecialist Rijfrisjes doet niet voor niets haar naam eer aan.