Het nieuwe jaar is net begonnen en veel mensen beginnen het jaar vaak met goede voornemens. Vol goede moed ga je van start en na een aantal weken lukt het toch niet om het vol te houden. Maar waar ligt dat toch aan? Je ging immers zo gemotiveerd aan de slag. Gelukkig ben je niet de enige, het schijnt dat 1 op de 6 goede voornemens niet lukt. Het is nog niet te laat, want met deze tips hieronder ga jij je goede voornemens wel volhouden.

Waarom wil je iets veranderen?

Het is in eerste instantie heel belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten waarom je graag wilt werken aan jezelf. Waarom wil je bijvoorbeeld meer gaan sporten, of waarom wil je stoppen met roken? Wees eerlijk naar jezelf en denk ook eens aan wat de gevolgen zijn op lange termijn. Schrijf alles op en bewaar je notities goed, op moeilijke momenten pak je het briefje er weer even bij om jezelf opnieuw te motiveren.

Stel niet te grote doelen en maak concreet

Ook bij een goed voornemen is het belangrijk om doelen te stellen. Het is fijn als je ergens naar toe kan werken. Zorg dat deze doelen niet te groot zijn, kies voor mini doelen die redelijk makkelijk te behalen zijn. Al deze kleine doelen zullen uiteindelijk zorgen voor het behalen van het grote doel. Maak je doelen ook concreet, dus bijvoorbeeld niet ik wil slanker worden maar ik wil graag binnen een half jaar 15 kilo afvallen.

Stel niet te grote doelen en maak concreet

Durf ook hulp in te schakelen

Wanneer je een doel stelt, ook al zijn het kleine doelen, en je weet dat het lastig gaat worden dan is het helemaal geen schande om hulp in te schakelen. Of die hulp nu bestaat uit familie of vrienden, of wellicht professionele hulp. Wil je bijvoorbeeld fitter worden, schakel dan Personal Fitness Nederland in. Zij doen aan coachen en zorgen voor een fitter, gezonder en gelukkiger leven. Zij zitten verspreid door heel Nederland en personal trainer Eindhoven zit wellicht bij jouw in de buurt.

Spreek je goede voornemens hardop uit

Wat ook zeker gaat helpen is dat je je goede voornemens hardop gaat uitspreken. Zorg dat je omgeving, bijvoorbeeld je partner of vrienden weten dat je een goed voornemen hebt. Dit kun je face to face doen, echter kun je er ook voor kiezen om je nieuwe doel te delen op social media. Geef ook af en toe een update en waarschijnlijk ga je daarop leuke reacties ontvangen, dat zorgt voor extra motivatie.

Wees bewust van je valkuilen

Iedereen heeft bepaalde valkuilen en als jij jezelf een klein beetje kent dan weet je vaak wel welke dit zijn. Zorg dat je alvast je valkuilen opschrijft en maak meteen een plan hoe je kan zorgen dat deze valkuilen je niet in de weg gaan zitten. Zo ben je alvast goed voorbereid en gaat het je niet ineens overvallen.

Door deze tips op te volgen is het vast en zeker een stuk makkelijker om je te houden aan je goede voornemens. Vergeet ook vooral niet dat je af en toe jezelf mag belonen, zo blijft het ook leuk!