Sommige mensen typeren de herfst en het najaar als saai en vervelend. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Natuurlijk trekken we massaal meer naar binnen, maar ook daar is van alles te beleven. Er komt misschien een beetje creativiteit bij kijken, maar het is ook dé kans om je eigen creatieve kanten te ontdekken. Welke zaken ontzettend leuk zijn om deze herfst en winter te ondernemen? Hier tips voor leuke, nieuwe hobby’s! 

Wees creatief 

Mensen die van zichzelf zeggen dat ze niet creatief zijn, benadelen zichzelf daarmee. Je kan wellicht geen portret schilderen of een ander voor de hand liggend kunstobject creëren, maar er zijn nog veel andere manieren om creatief te zijn. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld zelf zeep maken. Iets wat iedereen kan, mits je de juiste spullen aanschaft. Het is niet alleen heel leuk en creatief, maar ook nog een duurzaam en gezond. Je weet zo zeker dat er geen gekke en chemische producten in terechtkomen. Ook leuk om weg te geven als cadeautje! En kijk ook eens hoe je bruisballen kan maken. Toch origineler om weg te geven dan standaard verpakkingen die je uit de winkel haalt!  

Een toontje lager zingen

Een toontje lager zingen

Nog iets wat in dezelfde categorie als creativiteit valt, is muzikaliteit. Heel veel mensen claimen van zichzelf dat ze niet muzikaal zijn, maar dat is vaak zeer onterecht. Zingen kan je wellicht nog niet, maar na een paar zanglessen kan het zomaar zijn dat jij een waar nachtegaaltje wordt. Maar ook wanneer je nog niet direct volle zalen trekt, kan zingen ontzettend leuk en ontspannend zijn. Dus zing eens een toontje hoger of lager deze winter, iets wat niet alleen leuk maar ook gezond is. Van zingen wordt men namelijk écht gelukkiger heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond.  

Kortom, de herfst is zeker niet saai. Naast de standaard dingen zoals het uithollen van een pompoen, een lekkere herfstwandeling maken of een appeltaart bakken zijn er ook nog volop leuke en andere activiteiten te bedenken. Verdiep je echt eens in een nieuwe hobby en leer nieuwe vaardigheden. Iets waar je nooit te oud voor bent en waar je jezelf mee zult verrassen en verbazen. Het is de investering meer dan waard en gaat ervoor zorgen dat de dagen voorbij vliegen. Dus zing niet meer alleen onder de douche, maar was je daar met je eigen zeep en zing vervolgens bij een erkende docent. Veel plezier!