Een tosti is een simpele en snelle maaltijd die iedereen kan maken. Of je nu honger hebt na een lange dag op school of werk, of gewoon zin hebt in iets lekkers, een tosti is altijd een goede keuze. In dit blog delen we vijf heerlijke recepten voor een tosti die je zeker wilt uitproberen!

Hoe maak je de lekkerste tosti’s

Je kunt nog zo veel lekkere ingrediënten hebben, als je niet weet hoe je een tosti moet maken wordt het niets. Een lekkere tosti kan je op verschillende manieren maken. Je kunt een pan gebruiken of een tosti in de oven bakken, maar het beste tosti ijzer is eigenlijk gewoon je beste keuze om de lekkerste tosti op tafel te zetten. Het grote bijkomstige voordeel van een tosti ijzer is dat de platen vaak verwisselbaar zijn zodat je met dit apparaat ook wafels of andere lekkere dingen kunt maken. Daarnaast zijn de platen gemakkelijk schoon te maken.

1. Tosti Ham en Kaas

Deze tosti is natuurlijk de klassieke tosti. Het recept is eenvoudig en snel te maken, en het resultaat is heerlijk! Vaak heb je aan een niet genoeg. Hieronder vind je de stappen om deze tosti te maken.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Leg op elk sneetje brood een plakje ham en daarbovenop een plak kaas. Smelt een kleine hoeveelheid boter of margarine in de pan. Leg de tosti in de pan en bak hem aan beide zijden goudbruin en de kaas is gesmolten.

2. Tosti met cheddar en katenspek op desembrood

Snijd dikke sneden van een wit desembrood. De iets zurige smaak van het brood gaat heel goed samen met de volle smaak van het katenspek en de cheddar. Snijd per tosti 2-3 plakken katenspek in dunne reepjes en meng deze door 50-60 gram geraspte cheddar kaas. Verdeel dit mengsel tussen twee sneden desembrood en bak deze in een tosti-ijzer. Verwarm wat appelstroop in een pannetje en serveer deze als dipsaus bij de tosti. 

3. Tosti met Tomaat en Basilicum

Tosti met Tomaat en Basilicum

Deze tosti heeft een frisse smaak door de tomaat en basilicum. Hieronder vind je de stappen om deze tosti te maken. Benodigdheden: 2 sneetjes wit brood, 1 plak goudse kaas, 2 plakjes tomaat, basilicum, boter of margarine. Even bakken en je waant jezelf op een zonnig terras in Italië. Alleen daarom al zou je deze tosti meteen moeten maken, toch?!

4. Tosti kapsalon

Waarom zou je niet het beste van twee werelden combineren? Maak daarom een heerlijke kapsalontosti. Naast twee boterhammen heb je een paar lepels gegaard shoarmavlees nodig, kaas, een halve tomaat, geraspte kaas, sla en natuurlijk knoflooksaus. Je bouwt de tosti als volgt op:

Boterham – gebakken shoarmavlees, stukjes tomaat, kaas. Even bakken en dan serveren met een blaadje sla en de knoflooksaus.

Heb je trek gekregen van al deze heerlijke recepten? Kijk dan even op Best-Verkochte.nl. Hier vind je niet alleen een goed tosti ijzer maar ook tal van andere handige appraten die eigenlijk onmisbaar zijn in ieder huishouden.