Voor menig Nederlander staan de weekenden in het teken van een wedstrijdje op het sportveld. Tennis, hockey, voetbal of cricket; veel sporten passeren de revue in ons koude kikkerlandje. En al die teamsporten staan natuurlijk in het teken om samen te knallen voor het beste resultaat; winnen! Hoewel de winter al in aantocht is, blijven die wedstrijden toch maar doorgaan. Soms koud, wel leuk. Gelukkig zijn er een hoop tools die jou als beste uit de verf kunnen helpen tijdens zo’n wedstrijd; lees snel met ons mee om je van je beste kant te kunnen laten zien aankomende weekenden!

Kleed je in laagjes!

Eén tip uit duizenden; zorg ervoor dat je laagjes aantrekt wanneer je je ’s ochtends klaarmaakt voor de wedstrijd van je leven. Het aantrekken van laagjes kent vele voordelen; zo kan je je joggingsbroek nog even aanhouden bij het warmlopen en komen je spieren dus niet direct in aanraking met ultieme kou. Ook na een wedstrijd is het van belang om direct je warmere kleding weer aan te trekken; goed voor de spieren en zo behoud je de kans dat je geen spierpijn krijgt.

Te koud voor een korte mouwen T-shirt?

Stijgt het kwik van de thermometer aankomend weekend niet per se tot een lekkere temperatuur en zou het tijdens een wedstrijd te koud zijn voor een korte mouwen T-shirt? Trek dan een lange mouwen T-shirt aan onder jouw tenue! Zorg ervoor dat dit T-shirt een sport T-shirt is; zo houd je jouw kleding wel luchtig en zal je niet ontzettend gaan zweten. Is dit zweten toch iets wat voorkomt? Neem dan een zweetbandje mee; om het zweet mee op te nemen? (Tip… heb je tijdens het sporten überhaupt last van overmatig zweten? Denk dan eens na over een Miradry behandeling!)

Let op je schoeisel

Let op je schoeisel

Koude dagen betekent vaak ook kouder gras… en dat kan nog wel eens vervelend zijn; hier krijg je namelijk natte sokken door! Zorg er dus altijd voor dat je een extra paar sokken meeneemt voor na, of misschien zelfs al wel tijdens, de wedstrijd. Heb je in ieder geval geen last van koude tenen en kan je alsnog spelen als een ster. Voor na de wedstrijd kan het ook nog wel eens fijn zijn om een extra paar schoenen mee te nemen, waarin je lekker kan ontspannen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan fijne sneakers of misschien zelfs een paar uggs!