Over de hele wereld zijn er natuurlijk aardig wat verschillende sporten. Voetbal, tennis, hockey, volleybal: noem het maar op. Deze sporten zijn populair en worden veel uitgeoefend. Echter zijn er ook een paar sporten die maar weinig aandacht en bewondering krijgen. Sommige sporten zijn namelijk wel heel bizar en liggen absoluut niet voor de hand. In dit artikel brengen we je hiervan op de hoogte, want wij zetten een aantal hele bizarre sporten in de wereld voor je op een rijtje!

1. Bedracing

Deze behoort zeker tot een van de meest opmerkelijke sporten: bedracing. Deze sport is ontstaan in de jaren 60. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit alles te maken met een bed. De bedoeling van deze sport is dat je jezelf zo creatief mogelijk aankleedt en hiermee over het parcour gaat rijden. Deze persoon hoeft eigenlijk alleen maar op het bed te blijven liggen, wat natuurlijk best lekker is. Met behulp van een team van zo’n vijf personen wordt er met het bed gerend. Welk team het eerste bij de eindstreep aankomt wint!

2. Ferret legging

Ferret legging

Een sport die ook zeker een bizarre sport mag worden genoemd, is ferret legging. Bij deze sport is het de bedoeling dat mensen twee fretjes in hun broek stoppen. Wie dit het langste volhoudt, wint. Het wereldrecord staat op zo’n 5,5 uur en de sport is bedacht in Engeland. Het is een sport waar je vast nog niet eerder van gehoord had, want het is toch wel een beetje raar.

3. Scheenschoppen

Scheenschoppen

Ook deze behoort tot de extreme sporten lijst: scheenschoppen. Deze sport werd, net als ferret legging, ook in Engeland uitgevonden. Zoals de naam al doet vermoeden is het doel van het spel simpel: zo hard mogelijk tegen de schenen van de tegenstander schoppen zodat hij/zij omvalt. Waar dit vroeger gespeeld werd zonder enige bescherming, is dat tegenwoordig gelukkig wat anders. Alleen zachte schoenen zijn toegestaan en de broek mag gevuld worden met stro. Een zeer aparte sport, die over de wereld nog best wat bekendheid heeft!

4. Schaakboksen

Schaakboksen

Deze sport hoort ook zeker in dit rijtje van rare sporten thuis: schaakboksen. Zoals de naam al aangeeft is deze sport eigenlijk een combinatie van twee sporten: schaken en boksen. Het is dus een combinatie van fysiek en je hersenen gebruiken. Hoe deze sport in zijn werk gaat? Bij deze sport speel je elf rondes: zes schaakrondes en vijf boksrondes. Deze rondes wisselen met elkaar af. Wanneer je verliest? Als je schaakmat staat, knock-out geslagen wordt of je de minste punten krijgt van de jury. Het is een sport waarbij je goed na moet denken en tegelijkertijd ook fysiek aan het werk mag!

5. Kaas-rollen

Ook deze sport is bedacht door de Britten: kaas-rollen. En met succes, want over de hele wereld doen mensen mee aan het grote sportevenement waar deze gekke sport wordt uitgeoefend. Kaas-rollen vindt plaats in Engeland. Wat de bedoeling is bij deze sport? Er wordt een kaas van een heuvel afgegooid. Het is de bedoeling dat iedereen achter deze rollende kaas gaat aanrennen. Wie het eerste beneden is en over finish rent wint het spel. Het is dus eigenlijk gewoon een flink potje sprinten. Maar uiteraard wel met wat moeilijkheden, want rennen vanaf een heuvel is uiteraard niet al te makkelijk. Dit kan je dan ook flink wat blauwe plekken en wat spierpijn gaan opleveren.

6. Sepak Takraw

Sepak Takraw

Zuidoost-Azië is ook met een zeer aparte sport gekomen: Sepak Takraw. Wat dit inhoudt? Het lijkt in principe enorm veel op volleybal. Het enige verschil hierbij is dat je jouw handen niet mag gebruiken, wat bij volleybal uiteraard wel het geval is. De bal mag jouw handen dus niet raken, waardoor het spel natuurlijk een hele andere wending krijgt. Een lastige en ook wel beetje vreemde sport, die niet heel vaak wordt uitgeoefend.

7. Vrouwen sjouwen

Een Scandinavische sport die ook zeker behoort tot unieke sporten: vrouwen sjouwen. Bij deze sport is het de bedoeling dat een man een vrouw op zijn nek draagt over een heel parcour heen. En dit parcour is lang niet altijd even makkelijk, waardoor deze sport nog best zwaar kan zijn. Bedenk je maar eens hoe het is om een parcour te doen terwijl je iemand op je nek hebt: dat wordt flink zweten!

8. Extreem strijken

Deze sport moeten we toch ook zeker even benoemen in deze lijst: extreem strijken. Bij deze zeer bijzondere sport is het de bedoeling dat strijkplanken meegenomen worden naar extreme locaties. Denk hierbij aan locaties als bijvoorbeeld een hoge berg, tijdens het parachute springen of onder water. De bedoeling is om bepaalde kledingstukken zo goed mogelijk te strijken terwijl je op zulke extreme locaties bent. Niet alleen een beetje raar, maar nog lastig ook.

9. Onderwaterhockey

Onderwaterhockey

Hockey kennen we natuurlijk allemaal wel. Dit gebeurt dan ook op het veld of op het ijs. Maar wist je dat ook onderwaterhockey een echte sport is? Deze sport wordt wereldwijd gespeeld, dus ook in ons eigen land kun je dit eens gaan doen. Het werkt allemaal hetzelfde als het originele hockey, maar dan gebeurt het allemaal onder water. En dat kan best lastig en zwaar zijn.

10. Teen worstelen

Ook dit idee is afkomstig uit Engeland: teen worstelen. De regels bij deze sport zijn vrij simpel: je mag geen schoenen en geen sokken gebruiken. Wanneer je bij deze sport wint? Als de voet van de tegenstander helemaal naar beneden is gedrukt. Het is een rare sport die ook niet heel veel wordt uitgeoefend. Wel behoort het zeker in dit rijtje!

Waar we hier meestal sporten beoefenen als bijvoorbeeld voetbal, tennis, volleybal, hockey of zwemmen, bestaan ook bovenstaande vreemde sporten. Sporten die absoluut niet voor de hand liggen en soms toch echt wel een beetje raar zijn. Het is dan ook niet gek dat deze bovenstaande sporten niet wereldberoemd zijn geworden. Sommige bizarre sporten uit dit rijtje zijn echter ook in Nederland te beoefenen. Mocht je het leuk vinden om eens een keer iets heel anders te proberen, dan kun je dit in je achterhoofd houden.