Dat het eten van sushi zo razend populair geworden is in Nederland, zal je niet ontgaan zijn. De sushi restaurants schieten immers de grond uit. Dit roept de vraag op wat de gouden formule is van de Japanners, sushi komt immers van oorsprong uit het land van de rijzende zon. Wij hebben onze blik hier eens op geworpen.

Wat is sushi?

Voor eenieder die de stap naar een sushi restaurant nog niet aangedurfd heeft: Sushi is een gerecht uit Japan bestaande uit gekookte rijst dat afgekoeld is, in combinatie met zeewier en zoete rijstazijn. De kleine rijsthapjes worden gegeten met gebakken ei, groenten en vis of zeevruchten. Om het gerecht compleet te maken wordt sushi vaak geserveerd met wasabi, sojasaus en gember maar dit kun je naar smaak toevoegen.

Het bovenstaande maakt al deels duidelijk waarom veel mensen graag sushi eten en dat is de veelzijdigheid van het gerecht. Je eet allemaal kleine hapjes met een eigen smaak en textuur. Dit maakt het makkelijk als je met een groep mensen gaat uit eten. Smaken verschillen maar door het eten van sushi is er voor elk wat wils.

Sushi is goed voor je dieet

Een nadere goede reden om sushi te gaan eten, is dat dit gerecht goed is voor je dieet. Dit kunnen we van twee kanten bekijken. Allereerst is het goed te weten dat je door het eten van sushi meer vis eet. Dit is zeker van belang want de gemiddelde Nederlander krijgt te weinig vis binnen. Volg je een dieet om af te vallen? In dat geval is het eten van sushi zelfs praktisch. Sushi is van zichzelf zeer mager en je kunt gewoon letterlijk je hapjes tellen en uitrekenen hoeveel calorieën je binnen krijgt.

Sushi zelf maken of hiervoor naar een restaurant gaan?

Het zelf maken van sushi is iets wat je even in de vingers moet krijgen. Daarnaast is het goed om te realiseren dat het een best tijdrovend klusje is. Gelukkig kun je in iedere grotere plaats wel een plek vinden waar je kunt genieten van sushi. Een goed sushi restaurant in Den Bosch of in een andere grote plaats is zo gevonden. Als je sushi gaat eten, is het vaak leuker om dit in een restaurant te doen. Je proeft hier letterlijk en figuurlijk de Japanse sfeer. Daarnaast leer je hier met stokjes eten wat voor ons Hollanders altijd een extra dimensie aan een restaurantbezoek geeft. Tot slot is het “all you can eat” concept dat de meeste sushi restaurants hanteren erg aantrekkelijk. Voor een leuke prijs kun je immers onbeperkt genieten van sushi en vaak ook nog van vele andere gerechten.