In de jacuzzi kom je volledig tot rust. Niet alleen voel je de stress van je afglijden, de jacuzzi heeft ook nog diverse gezondheidsvoordelen voor je lichaam. Zo krijg je een betere doorbloeding waardoor al je organen beter functioneren. Je huid voelt heerlijk zacht aan en je bent zo ontspannen dat je lekker kunt slapen na een halfuurtje bubbelen in de jacuzzi. Wil jij alles weten over de gezondheidsvoordelen van een jacuzzi? Wij hebben er 5 voor je op een rijtje gezet.

Complete ontspanning

Het valt niet mee om de werkstress los te laten als je ’s avonds laat thuis komt. Of misschien heb jij een druk gezinsleven waardoor je maar weinig aan jezelf toe komt. Deze drukte kan hand in hand gaan met stress. En langdurige stress is niet alleen vervelend, maar ook nog eens ongezond. Gelukkig kan je stress iets verminderen door jezelf in de watten te leggen. Stap na een lange dag of week in het warme water van de jacuzzi. Je kunt jouw gedachten gemakkelijker los laten, zodat je compleet tot rust komt. De warmte zorgt daarnaast voor de aanmaak van ‘endorfine’. Hierdoor voel je je gelukkiger en relaxt. 

Minder spierpijn

Sport je graag of heb je weleens lichamelijke klachten doordat je veel achter de computer zit? Het warme water van de jacuzzi kan je spieren losmaken en spierpijn verminderen. Door de gewichtsloosheid die je ervaart in het bubbelende water kan je nog beter ontspannen. Bij gewrichtspijn is het ook erg prettig om het warme water van de jacuzzi in te stappen. De druk op botten en gewrichten neemt af door de gewichtloosheid in het water.

Minder spierpijn

Verbeterde bloedcirculatie

Als je vaak koude handen en voeten hebt, kan het zijn dat je een slechte bloedcirculatie hebt. Regelmatig de jacuzzi induiken kan een positieve bijdrage leveren. De warmte stimuleert de doorbloeding, de vaten verwijderen en de algehele circulatie zal verbeteren. Je geniet het hele jaar door van jouw jacuzzi. Ook als het buiten koud is, is het prettig om in het warme water te zitten. Het water is verwarmd tot een temperatuur van maximaal 40°C, zodat je lekker warm blijft.

Lekker slapen

Je slaapt beter als je ontspannen bent. Ook het verhogen van de lichaamstemperatuur heeft een positieve invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Stap zo’n twee uur voordat je naar bed gaat jouw buitenspa in voor een optimale nachtrust. Een goede nachtrust heeft op zijn beurt weer heel veel gezondheidsvoordelen. Zo word je minder snel ziek als je goed slaapt, ben je minder vatbaar voor stress en ervaar je een groter geluksgevoel.

Mooie huid

De hoge temperatuur van het water zorgt ervoor dat je poriën zich openen. Daarnaast werkt de warmte ontgiftend en spoelt viezigheid van je af. Zo zorgt het badderen in de jacuzzi voor een betere huid. Door regelmatig een halfuur in de jacuzzi te zitten, verbetert ook de bloedcirculatie. Dit heeft onder meer een positief effect op je huid. Smeer je na het badderen in met een hydraterende bodylotion voor het ultieme wellness-gevoel.