De cryptomarkt is de afgelopen paar jaar enorm gegroeid. 10 jaar geleden was het een begrip waar nog bijna geen enkele ziel echt iets van af wist, maar vandaag de dag investeren er veel mensen in deze digitale valuta. Het investeren in deze digitale munteenheden kan erg lucratief zijn, zowel op korte- als op lange termijn. Maar net als bij iedere andere vorm van investering zitten er voor- en nadelen aan het beleggen van geld in cryptovaluta. Nieuwsgierig naar de voor- en nadelen? Je leest ze hier.

De markt sluit nooit

De normale aandelenmarkt in Nederland is geopend tussen 09:00 en 17:00 en gesloten op zaterdag en zondag, net als de meeste andere kantoren in Nederland. Dit betekent dus ook dat je in het weekend als belegger even rust hebt en je je niet druk hoeft te maken of er wat gebeurt op de markt. Dat is met cryptovaluta wel anders. De markt is 24 uur per dag, 7 dagen in de week geopend. Hoe dit mogelijk is? Heel simpel! Omdat computers de koersen in de gaten houden en het geld in hun beheer hebben komen er geen menselijke handen aan te pas. Dit betekent ook dat er geen ruimte ingedeeld hoeft te worden voor menselijke behoeftes zoals slaap of weekend. Eén uitzondering op de regel dat de markt nooit sluit is wanneer de infrastructuur geüpdatet moet worden, dat is het een moment dat de cryptomarkt gesloten is.

Geen officiële betaaloptie

Volgens de wet zijn cryptomunten geen wettig betaalmiddel. Dit heeft alles te maken met de onstabiele koers van de digitale valuta. De koersschommelingen gaan zo snel en de verschillen in prijzen zijn zo groot dat het gevaarlijk is om de cryptovaluta voor betalingen in te zetten. Ongeacht de korte duur van de transactie kan het nog steeds zijn dat er een koersschommeling plaatsvindt op het moment van de transactie. Naast het feit dat het geen officieel betaalmiddel betreft, betaal je ook flinke transactiekosten voor het gebruik van crypto. Zowel de ontvanger van de transactie als de betaler moeten een hoge commissie betalen. Er is wel degelijk een kans dat de cryptomunten ooit een wettelijk betaalmiddel worden. Dit zal echter pas gebeuren wanneer de munten vele malen stabieler zijn dan dat ze nu zijn.

Uitgebreide informatie

Er is veel kennis te vinden op het internet over de cryptovaluta en de voor- en nadelen van het gebruik van de online munten. Het is een goed idee om je informatie van een betrouwbare bron zoals www.anycoindirect.eu te halen. Zo weet je zeker dat de informatie juist is en iemand met verstand van zaken en jarenlange ervaring in het vakgebied de kennis heeft opgeschreven of opgedaan. Naast dat je hier terecht kunt voor meer informatie is het ook een betrouwbaar platform voor het kopen of verkopen van cryptocurrency.