Als je al een tijdje op zoek bent naar een hond, is het je waarschijnlijk al wel opgevallen dat je uit veel verschillende hondenrassen kunt kiezen. Ieder hondenras is weer uniek en het ene hondenras is duurder dan het andere. Maar wat zijn nou de allerduurste hondenrassen ter wereld? Als je hier benieuwd naar bent, lees dan snel verder. Wij zetten het namelijk in dit artikel voor je op een rijtje.

1. Leeuwhondje

Leeuwhondje

Het duurste hondenras ter wereld is het Leeuwhondje. Dit ras bestaat ook wel bekend onder ‘Löwchen’. Waar dit hondenras zijn naam aan te danken heeft? Dit heeft te maken met het feit dat deze honden vaak geschoren worden als een leeuw. Dit hondenras was vooral vroeger enorm populair, tegenwoordig is het een vrij zeldzaam hondenras. Er komen jaarlijks maar enkele nieuwe puppy’s bij. Dit leidt er dan ook toe dat de prijs voor dit hondenras enorm hoog ligt. Waar je aan kunt denken? De prijs kan wel oplopen tot zo’n 8750 euro!

2. Samojeed

Samojeed

Een van de meest dure hondenrassen is ook Samojeed. Dit hondenras is afkomstig uit Siberië en werden regelmatig gebruikt om sleeën te kunnen trekken. De honden uit dit ras zijn enorm sociaal, sterk, speels en competitief en zijn herkenbaar aan de enorm donzige vacht die ze hebben. Wat je moet betalen voor een Samojeed? Denk aan een prijs tussen de 7000 en 8750 euro.

3. Tibetaanse Mastiff

Tibetaanse Mastiff

De duren honden van het ras Tibetaanse Mastiff horen ook zeker in dit rijtje thuis. Dit hondenras is niet alleen een van de duurste hondenrassen ter wereld, maar ook de oudste. Het ras is afkomstig van oude nomadische culturen van Nepal, Tibet en China. De honden uit dit ras staan bekend om de bescherming die zij bieden. Hoeveel je moet betalen voor dit hondenras? Denk aan een prijs van 6000 of 7000 euro.  

4. De Farao-hond

Farao-hond

Dit hondenras behoort ook zeker tot deze lijst: de Farao-hond. Dit ras is al eeuwenoud en zoals de naam al doet vermoeden komt de Faraohond oorspronkelijk uit het land Egypte. Niet alleen in Egypte zal je deze honden echter tegenkomen, ook in Malta wordt de Farao-hond veel gespot. Waar je de Farao-hond aan kunt herkennen? Vooral de spitse neus en grote oren die de honden hebben. De honden uit dit ras zijn bovendien enorm intelligent. Wat voor prijskaartje eraan vast zit? Denk aan een prijs tussen de 2000 en 5000 euro.

5. Akita

Akita

Een van de duurste en volgens velen tevens mooiste honden van de wereld is het ras Akita. Dit is dan ook een groot ras, waarbij de honden afkomstig zijn uit de bergachtige regio’s van Japan. Er zijn twee varianten van dit mooie ras: de Japanse en Amerikaanse. Het uiterlijk van de honden uit dit ras lijkt op de Siberische husky, waardoor het wordt gezien als een mooie hond. Akita’s hebben een dikke vacht en brede en krachtige kop. Akita’s kunnen soms wat wild zijn, maar zijn daarentegen wel beschermend tegenover baasjes. Aan welke prijs je kunt denken bij dit prachtige hondenras? Ga uit van een prijs rond de 4000 euro.

6. Rottweiler

Rottweiler

Een van de duurste hondenrassen ter wereld is ook de Rottweiler. Deze honden worden ook wel slagershonden genoemd, omdat zij oorspronkelijk opgeleid werden om karren gevuld met vlees naar markten te trekken. De Rottweiler is een intelligente en daarnaast sterke hond. Ook is de hond beschermend naar de eigenaar toe. Rottweilers worden tegenwoordig ingezet als bijvoorbeeld reddingshonden, waakhonden en politiehonden. Wat je betaalt voor een Rottweiler? Denk aan een prijs tussen de 3000 en 5000 euro.

7. Azawakh

Azawakh

Een hondenras die niet mag ontbreken in deze lijst, is de Azawakh. Deze honden staan bekend om het feit dat ze dun zijn. De honden zijn vaak te koop in een bruine of zanderige kleur. De honden uit dit ras zijn levendig en willen graag veel fysieke activiteit. Het hondenras Azawakh is een Afrikaanse ras, die te koop zijn in landen als de Verenigde Staten en Canada. Wat je betaalt voor dit hondenras? Houd rekening met een prijs van boven de 2500 euro.

8. Peruaanse naakthond

Peruaanse naakthond

Welk hondenras ook zeker behoort tot de top 10 duurste hondenrassen ter wereld, is de Peruaanse naakthond. Dit is een vreemd ras in tegenstelling tot de eerdergenoemde hondenrassen, want de honden in dit ras zijn volledig kaal. De honden hebben slechts wat haren op de voeten en op het hoofd. De Peruaanse naakthond wordt vooral gezien in de kleur grijs, al komt het ook zo nu en dan eens voor dat de hond in de kleuren koper of chocoladebruin wordt gespot. Aan welke prijs je moet denken? Houd rekening met een prijs tot 2500 euro.

9. Saluki

Saluki

De Saluki is ook een van de duurste hondenrassen ter wereld. Dit is een grote, lange en slanke hond die maar liefst 27 kilo kan gaan wegen. Het is een onafhankelijke hond die voldoende beweging nodig heeft. De prijs voor de Saluki zal rond de 2000 euro liggen.

10. Tsjecho-Slowaakse wolfshond

Tsjecho-Slowaakse wolfshond

Welk hondenras ook behoort in de top 10 duurste honden? De Tsjecho-Slowaakse wolfshond. Dit ras is meestal alleen te verkrijgen in Tsjechië en is daardoor vrij zeldzaam. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het uiterlijk van deze hond iets weg van een wolf. De Tsjecho-Slowaakse wolfshond is actief, levendig en sociaal. Als je over deze hond wilt beschikken, dien je rekening te houden met een prijs tot 1200 euro.

Bovenstaande tien hondenrassen zijn de duurste ter wereld. Zoals je hebt kunnen lezen, dien je hier flink wat geld voor neer te leggen. Bovendien is het zo dat niet alle hondenrassen te koop zijn in Nederland, je zou hier dan naar een ander land voor moeten gaan. Echter ben je er met een van deze honden wel van verzekerd dat je een zeldzame hond tot je beschikking hebt, want door de hoge prijs zullen niet al te veel mensen kiezen voor deze dure honden. Zou jij overwegen om te kiezen voor een van deze dure hondenrassen, of houd je het liever bij een wat neutraler hondenras?